top of page

12. ANSVARLIGT FORBRUG OG PRODUKTION
Charlotte Thrane

INTENTION
KUNSTERISK UNDERSØGELSE


Danskerne er en af de befolkningsgrupper der køber mest tøj; vores tøjforbrug er 35 procent højere end størstedelen af jordens befolkning.

Vi køber hver i gennemsnit 10,2 kilo tøj om året, og gennemsnitligt bruger vi kun vores billigste tøj 7-8 gange. Ifølge en rapport fra Nordisk Ministerråd har 80 procent af det tøj, vi smider ud, 80 procent af levetiden tilbage og kunne derfor fortsat let gøre gavn i en anden sammenhæng. Produktionen af nyt tøj er en af de største klima- og miljøbelastninger i verden, og derfor et vigtigt område at sætte fokus på, hvis vi vil opnå ansvarligt forbrug og produktion.

 

Min kunstneriske fortolkning af mål 12: Ansvarligt forbrug og produktion, omhandler brugte gummisko. En samling brugte gummisko er blevet støbt ind i blokke, som derefter er skåret over. Resultatet er en overflade hvor gummiskoene fremstår som fossiler; som rester fra en fjern fortid. Blokkene er stakket som en totempæl, der står som et billede på vores fælles, afsindige forbrug."

Skitse06_jordfarver.jpg

Foto: Skitse af Charlotte Thrane. Copyright

5945B3D3-D38A-4F23-8D32-DDB20858B1A2.JPG

Foto: Skitse af Charlotte Thrane. Copyright

Charlotte Thrane

Charlotte Thrane er en dansk billedkunstner med en MA kunst fra Slade School of Fine Art, London. Hun har udstillet meget i Danmark og i udlandet i lande som Australien, Rusland, Amerika og Storbritannien.

 

I sine store kunstværker bruger hun ofte brugt tøj eller brugte madrasser. Hun arbejder med tekstiler, fordi de indeholder spor af de kroppe, der har været i kontakt med dem. Hver artikel henviser til et individ og arbejdet som helhed henviser til det større samfund, som vi alle er en del af.

  • Sort Instagram Icon
IMG-8036.jpg
bottom of page