top of page

3. SUNDHED & TRIVSEL
Garima Tripathi
Arbejdstitle: Retreat in a Cave

INTENTION
KUNSTNERISK UNDERSØGELSE
 
Jeg vil gerne bygge en hule ved Annebergparken ved hjælp fra lokalsamfundet.

Hulen bygges i glaseret keramik ved høj temperatur, der passer til det udendørs miljø.

Der vil være indgraveret 'udånding' på to af stenene i hulerne. Hulen vil have en lille skammel, som en person kan sidde på. Hulen vil være 2,5 meter i højden og 2 meter i diameter ved bunden.
 
Min skulptur står for at fremme mental velvære. Forskning viser, at krop-sind-harmoni kan føre til et meget bedre helbredsresultat, selv under tilstande som kræft / diabetes. Vi ved også, at et stresset / ængsteligt / deprimeret sind vil ødelægge en sund krop. Mindfulness er en vej, der er nødvendig for alle, og ikke kun dem, der er klinisk diagnosticeret. Ofte i livets travlhed tillader vi os ikke at være opmærksomme.

Hulen er et forsøg på at starte processen med at være opmærksom. Det er en start - for ensomhed / accept / opmærksomhed. Når vi først er opmærksomme - er vi altid på den vej og stræber efter at være opmærksomme.

BILLEDE1.jpg

Foto: Skitse af Garima Tripathi

billede2.jpg

Foto: Skitse af Garima Tripathi

"Jeg vil lave denne hulet til en person, der kan sidde i et sikkert rum og give sig selv tilladelse til at trække sig tilbage, lytte til sit indre. Det vil være et sikkert rum til at udvikle selvbevidsthed. Også i forbindelse med parkens historie, skal hulen skabe en blid bro mellem det ydre samfund og indbyggerene. Det handler om accept af mental sundhed som et vigtigt aspekt af alles liv. "

 

 

LOKALSAMFUNDET

Som et bjerg med klipper eller som en skov med træer er hver klippe / træ forskelligt, og alligevel danner de sammen et harmonisk rum. Jeg ønsker, at samfundet bliver involveret i at efterlade deres individuelle mærker i oprettelsen af hulen. Vi har brug for en gruppe af 10 personer til at skære mursten med foruddefinerede værktøjer. Udskæring er en beroligende proces, så man oplever også bedre mental tilstand, mens man laver murstenene.

Hver gruppe kan let skære 3-5 mursten eller mere, og vi kan involvere op til 15-20 lokale folk i hele projektet. Hver udskæringssession vil være glæde for deltageren, og når disse mursten er brændt, vil de have en forbindelse til den endelige skulptur. Alle i aldersgruppen 18+ kan deltage i udskæringssessionen, da der ikke er behov for nogen særlig ekspertise, og jeg vil guide igennem processen. Vi har også brug for lokal støtte fra svejsere og betonarbejdere til at danne fundamentet og understrukturen omkring hulen.

OM PROJEKTET

Hulen vil være bygget af glaserede keramiske mursten. Murstenene samles på metalstænger og metalstængerne svejses sammen. Hele hulestruturen vil kræve et konkret fundament for fremtidig stabilitet. Der fremstilles ca. 120-140 mursten med en diameter på 3o cm og en diameter på 15 cm. Hver mursten håndskæres med hjælp fra samfundet. Mursten glaseres i en beroligende og lystig palette af blå / oker / rød / grøn.

 

Garima Tripathi er en indisk kunstner. Hun fik sin kunstuddannelse fra traditionelle pottemagere i Mumbai og School of Museum of Fine Arts, Boston. Hun har også været gæstekunstner i Ceramic Studio i Harvard og kunstnerresidency på Golden Bridge Pottery, Pondicherry.

 

Hendes arbejde er påvirket af den buddhistiske lære, der understreger den ikke-dobbelte forståelse af verden.
Hun beskriver sin kunst som en undersøgelsesproces af den indre verden, der kan give både enorm glæde og lidelse. Udgangspunktet for denne vej er tilbagetog i selvbevidsthed, og resultatet af en omfavnelse af verden på en ikke-fordømmende måde.

Art Profile Photo of Garima Tripathi .JP

Garima Tripathi

bottom of page