top of page

5. LIGESTILLING MELLEM KØNNENE
Nataliya Zuban
Arbejdstitel: Anatomy of Interaction

INTENTION
 

Skulpturen Interaktionens anatomi fungerer efter princippet om forbundne 'kar' (kar = volumener forbundet med rør eller kanaler red.). Ifølge fysikkens regler er overfladen af ​​væske i forbundne 'kar' af enhver slags altid på samme niveau. Dette værk formidler således ideen om ligestilling mellem kønnene i en ændret social virkelighed, som jeg ser som et alternativ til den eksisterende virkelighed. 'Karrene' eller rummene i skulpturen er den sociale organisme.
Nataliya Zuban Process-9.jpg

Foto:  Nataliya Zuban. Copyright.

Nataliya Zuban Process-8.jpg

Foto:  Nataliya Zuban. Copyright

KUNSTNERISK UNDERSØGELSE 

Jeg har under en lang periode arbejdet med at udvikle en skulpturel form som ligner kar, der er sat sammen af talrige forbindelser. Jeg er interesseret i at undersøge, hvordan beskuerens opfattelse af det ændrer sig, når jeg ændrer størrelse, proportioner og sideforhold på skulpturen. Under forskellige omstændigheder (proportioner, størrelser...) forbinder beskueren disse objekter med blomster- eller antropomorfe former, elementer af landskabet.

I dette værk vil jeg henlede opmærksomheden på skulpturens indre rum, som nogle gange forbliver usynligt (undervurderet) for beskueren. I denne skulptur er det ikke nemt at se rummene fordi værket er lidt højere end den gennemsnitlige menneskelige højde. Skulpturen har en helt åben overdel, så den kan opsamle væske fra nedbør og samtidig er der huller i bunden, som ikke tillader væsken at forblive langt tid i karrene. Det demonstrerer ideen om, at en alternativ virkelighed, hvor ligestilling mellem kønnene er konsekvent, kun er mulig under usædvanlige forhold.

Nataliya Zuban

Nataliya Zuban (f. 1992) er en ukrainsk billedkunstner fra Opishnia, Ukraine. Hun modtog både sin MFA og BFA fra Lviv National Academy of Arts i henholdsvis 2015 og 2013. I 2019 blev Nataliya medlem af International Academy of Ceramics i Genève, Schweiz. Hun modtog for nylig sin tværfaglige ph.d. fra Eugeniusz Geppert Academy of Art and Design i Wroclaw,

  • Sort Instagram Icon
bottom of page